Hatékony védelem:

Kiltix nyakörv

Megváltozott az új csomagolás megjelenésével a Kiltix nyakörv hossza?

Már a régi dobozokban is ezek a méretű nyakörvek voltak, de a forgalomba hozatali engedély megújításával a megjelölést a jelenlegi követelményekhez igazítottuk.
A termék már nincsen beragasztva a dobozba, zárt nylon tasakból vehető ki.
Fontos, hogy mind a régi, mind az új csomagolás már az új, hosszabb nyakörvet tartalmazza.

Nincsen fehér por a nyakörvön. Ugyanúgy hatásos?

A gyártási technológia fejlesztésével olyan új adalékanyag is került a nyakörvre, aminek eredményeképp a mikrokristály nem a felületén tapad meg, így kevésbé látszik a fehér por a nyakörvön, de ez nem jelenti a hatékonyság csökkenését.
Mindemellett a nyakörv szaga az új technológiának köszönhetően csökkent a korábbiakhoz képest.

Mitől olyan páratlan a Kiltix nyakörv hatása?

A Kiltix nyakörvben két hatóanyag kombinációja található, ezeknek köszönhető a nyakörv egyedülállóan hosszú hatékonysága.

Milyen hatóanyagok vannak a Kiltix nyakörvben?

A Kiltix nyakörvben a szintetikus piretroidok csoportjába tartozó flumetrin és a karbamátok közé sorolt propoxur található. A flumetrin kiváló akaricid, azaz kullancsellenes hatásáról ismert.
A Kiltix nyakörv hatóanyagainak keverékével végzett vizsgálatok megnövekedett kullancs és bolha ellenes hatást és hosszabb hatékony időtartamot mutattak, mint a hatóanyagokkal külön-külön végzett kezelések.

Milyen élősködők ellen hat a Kiltix nyakörv?

A Kiltix nyakörv a Magyarországon leggyakrabban előforduló külső élősködők- a kullancsok és a bolhák ellen hatékony.

Hogyan működik a Kiltix nyakörv?

A hagyományos nyakörvek párolgásos hatásmechanizmusától eltérően a Kiltix nyakörv hatóanyagai egyenletesen szabadulnak fel a nyakörvből és a kutya mozgása révén rövid idő alatt a test legtávolabbi pontjára is eljutnak. A hatóanyagok megújulásának biztosítására a Kiltix nyakörvet folyamatosan kell viselni, így a nyakörv hatékony a pihenés időszakában és futás közben is.

Milyen gyorsan hat a Kiltix nyakörv?

A Kiltix nyakörv két hatóanyaga gyorsan, már a felhelyezés után 24 órával védelmet biztosít a test minden pontján.

Milyen hosszú a Kiltix nyakörv hatása?

A Kiltix nyakörv kullancsok és bolhák ellen folyamatos viselés mellett akár 7 hónapig hatásos.
A hatékonyság szintjét és időtartamát befolyásolja a kutya szőrzetének állapota és hosszúsága, a kutya aktivitása és a fertőzöttség mértéke. Szennyezett, zsíros szőrű kutyákat a nyakörv felhelyezése előtt javasolt megfürdetni.

Milyen életkorú kutyánál lehet alkalmazni Kiltix nyakörvet?

Mivel a kutyák jól tolerálják a Kiltix nyakörvet akár már 7 hetes korú kutyakölykökre is fel lehet helyezni.

Vemhes és szoptató szukára feltehető-e a Kiltix nyakörv?

Igen, a Kiltix nyakörv a vemhesség és szoptatás időszaka alatt is használható. A nyakörv hatóanyagainak nincsen sem embriókárosító, sem torzképződést okozó vagy daganatkeltő hatásuk, így biztonsággal alkalmazhatók.

Megterheli-e a Kiltix nyakörv viselése a kutyám szervezetét?

Nem, a Kiltix nyakörv hatóanyagai elhanyagolható mértékben szívódnak fel a kutya szervezetébe. Hosszú távú klinikai vizsgálatok során sem tapasztaltak eltérést a nyakörvet viselő kutyák vérképében, máj és vese biokémiai paramétereiben és viselkedésében a kontroll állatokhoz képest.

Mit kell tennem, ha a kutyámat fürdetni szeretném?

Javasolt a Kiltix nyakörvet fürdetés előtt levenni, majd a bunda száradása után újra felhelyezni. Így a hatóanyagok kiáramlása azonnal újra megindulhat és egy komplett samponos fürdetést követően is már 24 óra múlva teljes a védelem.

Veszélyes-e a Kiltix nyakörv a cicák számára?

A Kiltix nyakörv csak kutyákon alkalmazható. A Kiltix nyakörvet viselő kutyával együtt tartott cicák számára a nyakörv nem jelent kockázatot.

Hol kapható a Kiltix nyakörv?

A Kiltix nyakörv vény nélkül kapható állatgyógyászati készítmény, amely állatorvosi rendelőben, állatpatikában, kisállat-kereskedésekben és állateledel üzletekben szerezhető be.

A Kiltix használati utasítását itt találja.

Ne hagyja, hogy kedvencén élősködjenek!

Kutyája védelme érdekében kövesse állatorvosa ajánlását és állatorvosi rendelőben, állatpatikákban vagy kisállat kereskedésekben kapható különféle készítmények közül rendszeresen alkalmazza a kullancsok és bolhák ellen akár 7 hónapig tartó folyamatos védelmet biztosító Kiltix nyakörvet vagy a kullancs, bolha, szúnyog és légy ellen ható Advantix spot on rácseppentőt. Ez utóbbi termék előnye, hogy kullancsölő hatása mellett a kullancsok megtapadása ellen is hat (ún. repellens hatású). Ez azért fontos, mert a kullancsoknak nem adatik meg a lehetőség, hogy áldozatukba csípjenek, így a gyorsan átjutni képes kórokozók sem kerülhetnek be a kutya szervezetébe.
További kullancsokkal kapcsolatos információért kattintson ide.